Ændr din boligs visuelle udtryk – skift dørene

26 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

En dør er ikke bare en dør, eller noget der skal sørge for at holde folk ude eller inde. Det er en vigtig del af dit hjems visuelle udtryk. På lige fod med farverne og billederne på væggen og dine møbler. Derfor er det også vigtigt at du kigger på dine døre og evt. skifter dem ud, så det passer til den smag du har og gerne vil udtrykke. 

Udover det visuelle udtryk, som er nok så vigtigt for at føle at man høre til i boligen, har en dør også andre formål. En af den er selvfølgelig at holde tyve ude. Det er derfor man har en hoveddør med en god lås. Du kan se flere eksempler på klarvinduer.no.

døre

Lyd og døre

Som allerede skrevet har en dør mange formål, en af dem er også at fungere som lyddæmper. En dør er som udgangspunkt en celledør eller en massiv dør. Det første er en dør der ikke dæmper lyd særlig godt. Den er super til steder, hvor det ikke er vigtigt at den dæmper lyden.

Som f.eks. i en kælder hvor du ikke kommer særlig tit. En massiv dør derimod, er rigtig god i rum som badeværelse, stue, børne- og soveværelse, hvor det er rart at man ikke kan høre hvad der sker. Du skal samtidig sørge for at der bliver sat en dæmpeliste op.

Når du skal vælge døre til din bolig, kan du med fordel overveje om du skal have en dør med spejl på indersiden på dit badeværelse, hvilke gør at du udnytter pladsen godt. I dit køkken eller i børneværelset, kan du også overveje om der skal være en tavle indbygget i døren. 

Du kan med fordel få råd og vejledning af din tømrer eller af firmaet, hvor du køber dine døre. De har en erfaring som du kan nyde godt af.

Flere Nyheder