Brug de gode indstillinger til biler

21 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Brug de gode indstillinger til biler

Når du skal ud at køre bil, så handler det om, at bilens indstillinger er sat, så de passer til dig som person.

Hvis det er din egen bil, så kan du ofte regne med, at tingene er indstillet, så de passer til dig, men hvis du for eksempel har lånt din bil ud, så er indstillingerne måske ændret – og det burde de helst være, så de passer til de andre chauffører.

Men nogle gange kaster man sig ind i en bil og begynder at køre uden at indstille bilen efter ens person, eller man laver bare nogle lemfældige indstillinger, så man ikke får det hele med.

Derfor synes vi, det er værd at påpege, hvad du skal huske at gøre ved bilen indenfor, inden du begynder at køre i den, om det så er din egen, eller en bil du låner.

Når du sætter dig ind, så kan du næsten med det samme mærke, om sædet er for langt tilbage eller for tæt på i forhold til, hvordan du skal kunne få fat i pedalerne.

Ikke alle biler kan indstilles lige meget, men nogle gange kan man også være heldig, at man kan indstille sædet til at køre lidt op og ned også. Det skal helst passer, så man bøjer lidt i benene, men ikke for meget.

Se også efter, at der ikke roder med for eksempel flasker i bilen, der kan sætte sig fast under pedalerne, så du måske ikke kan bremse i tide.

Dit hoved skal gerne hvile på nakkestøtten, så du ikke bliver slynget tilbage på den, hvis der skulle ske et uheld.

Det er også lige så vigtigt, at du kan se ud af bakspejlene og sidespejlene, når du kører.

Er du færdig med at låne bilen, så kan du forsøge at sætte indstillingerne tilbage, og ellers er det god pli lige at sige til bilens ejer, at man har indstillet på den.

Mangler du en ny eller brugt bil? Så kan den anskaffes på Biltorvet.dk.

 

Flere Nyheder