Få større viden med AMU kurser

21 april 2013 admin
image

Min gamle morfar var møbelsnedker. Jeg husker dengang undertegnede selv fik lov til at kunne sidde inde i selve hans store snedkerværksted og bare kigge på ham lave smukke ting ud af træet. For han målte og slibede med en stor passion. Og det var ganske interressant sådan at kigge på hvordan han nu kunne skabe alle de flotteste sager, ud af et stykke gammel træ. Jeg blev jo da helt besluttet om at blive møbelsnedker. Det viste sig hvordan at den smarteste vis sådan at kunne blive møbelsnedker på faktisk er ved at tage et af disse smarte AMU kurser. Disse AMU kurser de giver mig nelig alt det jeg har brug for at vide. Så da jeg så var blevet gammel nok så skrev jeg mig jo af den grund til nogle flere AMU kurser.

Det første af mine AMU kurser var ganske kedeligt. Dette bestod af alt det helt grundlæggende for at kunne blive møbelsnedker. Altså hvilke sorter træ som der nu eksistere og hvordan man bedst håndterede træet. Og alt det havde jeg jo allerede lært enten af min afdøde morfar, eller måske helst selv læst inden jeg så startede. Så ikke lige alle af deres AMU kurser er nu helt så informerende. Jeg fik nu en del søde ord med på vejen for hele min brede viden, og at klare mig så fint i alle disse mindre opgaver som vi nu fik i løbet af kurset. Men undertegnede følte mig nu ikke som en normal møbelsnedker. For jeg manglede jo stadig sådan at arbejde lidt mere dybdegående med selve træet og designe sådan noget fra bunden. Dette det fik jeg jo så mulighed ved allerede det næste af mine spændende AMU kurser.

Det andet af vores AMU kurser var mere håndgribeligt. For vi lærte jo mere omkring sådan at kunne bøje noget krydsfiner. Det viste sig jo også at være ganske svært. Det kræver den rigtige maskine og et præcist mål om hvordan at det nu skal bøjes. For man tilføjer noget damp til selve træet, som gør at det bliver medgørligt. Herefter så ligges det i pres for at kunne få den helt rigtige form. Når krydsfineren så tørrer igen så beholder det jo denne ønskede form. Af alle de AMU kurser som undertegnede du har forsøgt, var det her det sværeste. Vi prøvede også alle sammen adskillige gange før at vi så rigtig fik lavet træet korrekt. Men det hårde arbejde det betalte sig jo også i sidste ende. Fordi her lærte jeg jo pludselig at kunne bøje krydsfiner netop som jeg ønskede det. Det var noget som min afdøde morfar jo aldrign havde arbejdet med før. Men netop det gav jo lige med et en række nye muligheder når det kommer til design. Jeg følte mig jo mere som en møbelsnedker selvom jeg stadigvæk stod og manglede sådan at kunne lave et komplet møbel. Dette fik undertegnede dog mulighed for at gøre ved det næste af vores AMU kurser.

Fordi jeg var lang om længe ankommet til netop det af deres AMU kurser hvor vi jo skulle lavet et møbel. Vi havde lært om selve træet, og jeg havde bøjet krydsfiner.  Nu skulle jeg jo bevise hvordan at jeg så var en rigtig møbelsnedker. Så jeg tegnede en hel stol i noget krydsfiner. Her udnyttede jeg så hvordan at krydsfiner jo er yderst stærkt med de rigtige former. Herefter noterede jeg så hvor mange forskellige dele træ jeg skulle bruge og fik dem alle sammen savet godt til. Efter sådan en ganske god udformning af træet lod jeg jo det hele torre godt, og fik også det hele gjort klar til at kunne samle sammen. Samtidig fandt jeg så også den rigtige dækkende maling, samt et polstret sæde jeg kunne bruge til selve min stol. Og med denne færdige stol så følte jeg mig nu som en helt rigtig møbelsnedker. Havde det ikke lige været for alle mine AMU kurser, havde jeg jo faktisk ikke lige kunne skabe det her smukke møbel. Det var begyndelsen på hele min karriere med at være møbelsnedker. Nu arbejder jeg jo udelukkende med nogle møbler i bøjet krydsfiner.

Flere Nyheder