Gode grunde til at besøge en øjenlæge

02 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Gode grunde til at besøge en øjenlæge

Som udgangspunkt kan du ikke bare selv besøge en øjenlæge af egen fri vilje med det samme, selvom du måske har udset dig en god Øjenlæge i København, der har fået gode anbefalinger og som ligger tæt ved, hvor du bor og arbejder.

For den slags kræver en henvisning fra ens egen praktiserende læge.

Det vil sige, at den læge, som du selv har valgt og som står anført på dit sygesikringskort, skal du opsøge først, hvis du mistænker, at der er noget galt med dine øjne.

Dette hindrer, at der opstår en lang kø af kunder ved øjenlægen med “patienter”, som måske lider af noget andet, der ikke relaterer sig til øjnene, eller hvor noget ved øjnene blot er et symptom på noget andet – eller der måske er tale om hypokondri.

Så er det nemlig kun de patienter, der har reelle problemer med øjnene, som bliver sendt til øjenlægen, og det sikrer således en kortere kø.

Ens egen læge kan så bedømme, om der er noget galt med dine øjne, som lægen selv ikke kan ordne på stedet, eller som noget lægeordinere medicin ikke kan fikse på længere eller kortere sigt.

Det kan være alt fra grå stær, man oplever i øjnene til nedsat syn, sprængte blodkar, øjenbetændelse eller måske endda en infektion.

Nogle af disse ting kan en anden læge måske hjælpe på en lige en specialiseret øjenlæge, men hvis der er noget alvorligt eller omfangsrigt galt med øjnene, så er det nok en god øjenlæge, du skal have fat i.

Vedkommende kan så hjælpe enten ved at give dig en vejledning til, hvad du skal gøre sammen med noget speciel medicin, eller du skal komme igen, så du kan få en løbende behandling.

Det kan endda også komme på tale, at der skal et operativt indgreb til, men det er som sagt noget, som lægen kan forklare dig meget mere om.

 

Flere Nyheder