Konflikt håndtering burde være obligatorisk for alle ledere

26 marts 2013 admin
image

Faktisk lige siden at min gamle nabo han flyttede ind har jeg faktisk haft behov for noget terapi i Århus. Det lyder jo sikkert lidt vildt, men han var faktisk årsagen til at jeg måtte få terapi i Århus vedrørende konflikt håndtering. Og det hele startede dengang min gamle nabo Claus han flyttede ind. Han virkede venlig nok, men efter et par uger så opstod der nu problemer omkring mit gamle træ i haven. Nogle af mine grene gik jo helt ind i hele hans have, så Claus mente jo at det ikke overhoved var til at klare. Så vi havde et stort skænderi omkring hele sagen. For jeg mente jo det var sindsygt at regne med at jeg bare skulle beskære hele mit store egetræ.

Jeg har nu aldrig været så smart til håndtering af konflikter, og dette kunne da ses her. Efter KUN 10 minutter stod vi og nærmest råbte højlydt af hinanden. Og det sluttede med at min kone måtte slæbe mig med indenfor.  Hun sagde så at jeg altså havde behov for den allerbedste terapi i Århus, for at kunne udvilke hele min konflikt håndtering. Jeg fik nu ikke gjort noget ved denne sag.

Omkring 4 uger efter, så snakkede jeg med min gamle nabo igen. Denne her gang havde hans hund lavet lort i hele min lille forhave flere gange. Dette resulterede i endnu en meget skidt konflikt håndtering, og vi sluttede skam også med at skændes omkring mit egetræ igen. Så Claus og jeg selv var bestemt ikke gode venner. For vi kunne jo ikke engang kigge på hinanden uden sådan at skændes. Og min kære kone insisterede stadigvæk på at jeg faktisk søgte terapi i Århus.

Dengang Naboen en dag begyndte at skære en masse grene af mit kære træ, fik jeg altså virkelig nok. Jeg indsamlede alle de hundelorte jeg kunne finde, og jeg fordelte dem ud på hele hans dørtrin. Men med denne elendige konflikt håndtering, så kunne jeg jo faktisk godt se hvordan at et eller andet var gået helt skævt. Jeg talte lidt med ham, og vi blev faktisk enige omkring begge to at søge terapi i Århus. Jeg fandt så en ganske dygtig konsulent der kunne tilbyde unik terapi i Århus, men fokus på konflikt håndtering. Her havde vi samtaler sammen, og hver for sig. Efter 5 samtaler så begyndte vi langsomt at åbne os op, og fortælle omkring os selv. Dengang så fandt jeg også også hurtigt ud af præcis hvorfor vores konflikt håndtering var så elendig. Det viste sig igennem vores gode terapi i Århus, at vi nu havde en masse ting til fælles. Og at vores dårlige håndtering af konflikter bundede i nogle dårlige oplevelser tidligere i vores liv.

Efter 4 måneder var Den kære Claus og jeg selv blevet gode venner. Og vores terapi i Århus havde gjort en masse for os rent personligt. For jeg var nemlig blevet bedre til selve konflikt håndtering. Og da vi talte omkring dette, så kunne jeg jo også godt forstå hvorfor Claus gerne ville fjerne grenene fra hans have. Jeg endte med selv at klippe egetræet, så at det nu blev pænere at se på. Og Claus lovede selv at holde hunden væk fra min forhave, og også samle alle dens hundelorte op.

Jeg vil faktisk gerne takke vores helt fantastiske terapi i Århus, for min gode udvikling med konflikt håndtering. For jeg har nu fået en meget bedre indre ro, og jeg er ikke sur mere. Men de smarte værktøjer jeg har fået mig, er jeg jo meget bedre klædt på til netop håndtering af konflikter. Og det samme gælder jo for min gode kammerat Claus. Og vi er begyndt at snakke en masse med hinanden, og har et godt venskab. Så det kan godt være smart at lytte til til sin kone, sådan til tider.

Flere Nyheder