Rotter i kloakken

18 december 2019 Lotte Hindsberg
Rotter i kloakken

En hver boligejers værste mareridt, er at finde ud af at der er rotter i huset og i kloakkerne. Rotter udgør en seriøs sundhedsrisiko og kan overføre sygdomme til mennesker, samt anrette stor skade på boligen og installationerne. Rotter kan gnave sig igennem stort set alt materiale, blot deres tænder kan få fat. 

Har du mistanke om at du har fået rotter i din kloak, skal du med det samme kontakte din kloakmester. F.eks kloakmester i Ringkøbing, samt give kommunen bested. Et enkelt rottepar kan formere sig, så der efter et år er 800. 

Hvordan kan du vide at du har rotter i kloakken?

Der er ikke meget at være i tvivl om hvis du har rotter i kloakken. Din kloak vil lugte ubehagelig og der vil være spor af afføring. Små cylinderformet kugler på omkring 1,5 cm. De kan være brune eller sorte i farven. 

Kik omkring kloakdæksler og riste efter huller i jorden og i belægningen. Det kan være tegn på at der er rotter. Træspåner omkring træværk er også et tegn. 

At du har fået rotter i din kloak, er et tegn på at der er et hul i dine kloakrør og det er derfor vigtigt at få fat i en autoriseret kloakmester, så skaden kan blive udbedret. Derudover skal kommunen have besked, så rotterne kan bekæmpes. Har du en udvidet rørskade-forsikring, skal dit forsikringsselskab også have besked.

Gode råd til hvordan du bekæmper rotter

En af de sikreste måder til at bekæmpe rotter er at sikre at kloakker og afløb er intakte og at det er tætte og udført korrekt. 

Få undersøgt din kloak med jævne mellemrum og skal der bygges nyt, så er stålrør bedre end plastisk. Derudover så få din kloakmester til at montere et rottestop samtidig. 

Sidst, men ikke mindst sørg for at rør og faldstammer ikke står åbne.

Flere Nyheder