Sådan er et datacenter bygget op

16 april 2013 admin
image

Jeg var sammen med min egen skole på udflugt til et datacenter. Min IT underviser ville jo vise os alle hvorledes IT drift fungerer sådan ud i det virkelige liv. Og det lyder måske lidt kedeligt, men jeg havde nu en helt fantastisk dag. Vi havde en hel skoledag ude hos et firma der sælger serverløsninger og IT drift til private og erhverv. De har af den grund et stort datacenter hvor at alle deres mange forskellige servere står.

Hele dagen startede jo med at hele min klasse mødtes sammen foran virksomheden. Vores lærer forklarede omkring dagens program. Vi startede med sammen at få os noget dejlig morgenmad i fællesskab med de andre medarbejdere. Herefter så så vi så lidt af selve firmaet og hvorledes de nu ellers arbejder. Så havde vi så undervisning i et af disse mødelokaler hvor at sådan en venlig medarbejder forklarede hvorledes de nu arbejder med IT drift, samt præcis hvor vigtigt deres datacenter også er. Og det var virkelig spændende at lærer præcis hvor effektivt de nu arbejder. For hvis nu der opstod et lille problem med en server i deres datacenter, så opdager de det øjeblikkeligt. Også selvom det faktisk sker meget sjældent så er det meget vigtigt hurtigt at kunne fixe sådan en fejl. De fortalte at lige præcis deres virksomed har sådan en af de allerbedste onlinetider i hele Danmark. Og det er på grund af en god IT drift, og deres gode datacenter.

Jeg blev ganske spændt på sådan at se deres mange servere. Sådan et stort datacenter må jo også bestå af mange forskellige servere til alle deres mange forskellige kunder. Men vi skulle nu inden se nærmere på selve deres IT drift. For i et lokale der havde de sådan en store computerskærm der gav en besked hvis en server ikke havde sådan en stabil forbindelse til kunden, eller bare sådan kørte anderledes end den burde. I samme rum var deres kundeservice, hvor at sådan en del ansatte sad med et smart headset og talte med nogle kunder. Det var lidt sygt præcis hvor mange folk der kun var ansat til at snakke sammen med disse kunder om deres IT drift. Men altså alt det var jo både flot og det så effektivt ud. De har tilsyneladende samtidig fået meget positiv feedback på hele deres kundeservice. De spiste jo oven i købet frokost adskilt, således at der hele tiden var nogle ansatte parat sammen med telefonen. Og der var jo tilmed folk ansat på nattevagt, hvis at der kom problemer i løbet af natten. Efter vores lille tour spiste vi så frokost. Jeg så nu allermest bare frem til at kunne se på deres spændende datacenter. Jeg var jo betaget af hele denne IT drift og hvorledes de nu selv arbejdede.

Men efter vores middag var det endelig tid. Vi skulle nu se deres datacenter. De åbnede så dørene til et stort rum fyldt med forskellige servere. Og det var jo faktisk lige så fantastisk som jeg havde tænkt det. For det lignede et eller andet fra sådan en vildt fremtidsfilm. Sådan et helt lokale fyldt med nogle metalkasser og sådan en masse forskellige blinkende dioder. Og der var sådan en masse støj der kom fra alle deres blæsere der nu kølede alle deres servere godt ned. Vi fik fortalt at vi faktisk godt måtte gå rundt blandt alle deres servere, men at det naturligvis var strengt forbrudt at røre ved noget. For hvis man lige tog bare et enkelt kabel ud af den, eller måske ændrede på noget, ville det faktisk betyde en fejl i deres server. Og jeg gik helt facineret rundt og kiggede på hele deres datacenter. Og det er også utroligt præcis hvor mange flotte maskiner de havde samlet på et sted. Så fra denne dag så besluttede jeg faktisk, at jeg ville arbejde med IT drift. Jeg uddannede mig herefter, og jeg arbejder i dag med et stort datacenter. Jeg vil takke min egen IT underviser for sådan lige at fortælle mig om IT drift. For det var sådan en udflugt der virkelig ændrede mit liv meget.

Flere Nyheder