Sådan finder du et misbrugscenter

18 november 2019 Cecilie Mortensen
Sådan finder du et misbrugscenter

Gennem livet er det ikke alle udfordringer, som vi selv kan klare selv. Af og til kan der være behov for ekstra hjælp og støtte fra venner og familie for at komme gennem en svær perioder. Det kan både være ift. konflikter, brud med familie, en trist perioder eller andet. For andre kan svære perioder være tynget af misbrug, som kan gøre det ekstra svært at komme ovenpå igen. 

Når man har et misbrug er det vigtigt, at man får den rette hjælp, og det er vigtigt, at man får hjælp i tide. Jo længere tid og jo dybere man kommer ind i et misbrug, desto sværere kan det blive at komme ud af det igen. Det er derfor også vigtigt, at man får den misbrugsbehandling, man har brug for. 

Hvordan vælger man et center til misbrugsbehandling?

Hvis du kender en, som er udfordret af et misbrug eller hvis du selv har svært ved at komme ud af dit misbrug, så er der hjælp at hente. Et af de steder man kan gå hen, er et misbrugcenter. Her kan man få professionel misbrugsbehandling til at leve et liv uden afhængighed. 

Når man skal finde et misbrugscenter, så er det en fordel med ét, som vælger forløb, der er skræddersyet til den enkelte person. Alle personer har nemlig deres helt egen historie, livserfaring og behov, og ud fra disse ting kan et forløb skræddersyes. 

I et misbrugscenter vil der ofte også være hjælp at hente til pårørende. Hvis du i forvejen er pårørende til én, som har et misbrug, så ved du nok også, hvor svært det kan være på sidelinjen. Det kan derfor også være nødvendigt, der man som pårørende og kan få hjælp – både til hvordan man støtter sin nærmeste, og redskaber til, hvordan man også kan passe på sig selv, når man har en relation til en misbruger. Du kan også læse mere om mulighederne for hjælp her.

 

Flere Nyheder